Venera u aspektima s planetima

Venera u aspektima s planetima

Aspekti Venere ukazuju na našu sposobnost uspostavljanja harmoničnih odnosa s ljudima koji nas okružuju, intimne odnose među ljudima, društvene veze,  kao i stupanj zadovoljstva u tim vezama, sposobnost davanja i primanja ponašanje i odgoj osobe. Aspekti Venere ukazuju nam i na stupanj osjećaja za umjetnost, estetiku i uopće lijepo. Kako je Venera i planeta posjeda, u određenoj mjeri ukazuju na odnos osobe  prema stjecanju vrijednosti. Kao planeta ljubavi i partnerstva, Venera će u svojim aspektima ukazivati i na odnos osobe prema građenju ljubavnih, bračnih i obiteljskih veza.

  • Venera i Mars

Aspekti ovih dviju planeta uglavnom govore o ljubavnim  i erotskim vezama. Hoće li veze polučiti sklad i zadovoljstvo ili će uroditi nasiljem i agresijom? Koliko je osobi doista stalo do druge osobe?

U konjukciji osoba zrači šarmom i energijom. Ljubavne uspjehe ostvaruje s lakoćom i mnogo traži od partnera što može prouzročiti frustracije. Osoba je slobodoljubiva i ne voli biti vezana u čvrstim vezama. Veza, ukoliko je kraća, utoliko je strastvenija. Osoba gradi dobre odnose s javnošću, no ipak joj trebaju trenuci samoće kako bi napunila svoje „emotivne baterije“.

U dobrim aspektima osoba je nošena najpozitivnijom strašću uslijed potpune ravnoteže temeljnog muškog i ženskog načela. Osjećaj zadovoljstva u intimnoj vezi je dubok i potpun. Osoba je dijete ljubavi svojih roditelja, a krasi je zdrav pogled na erotiku i plodnost. Ponekad takav sklad pogodnosti urodi manjkom ambicioznosti.

U lošim aspektima veza je naporna, muškarac je nasilnik, a žena izaziva muškarca nošena podsvjesnim potrebama za nasiljem. Seksualni čin je nasilan i neskladan, uslijed neusklađenosti muškog i ženskog principa. Osoba je sklona izljevima ljubomore, a do pomlatka se dolazi otežano, ponekad samo uz pomoć kirurga carskim rezom. U nekim varijantama osoba je zaljubljiva, ali u njezinom otvorenom pristupu partneru ima nečeg odbojnog. Velika očekivanja od partnera kasnije završavaju velikim svađama u braku ili razvodom braka. Roditelji ove osobe često su se svađali. Muškarci sa izazovnim kvadratima Venere i Marsa znaju biti vrsni ljubavnici, ali i loši karakteri.

  • Venera i Jupiter

Aspekti Venere i Jupitera ukazuju na manifestaciju ljubavi; hoće li osoba svoju naklonost pokazati ili će je skrivati. Ima li osjećaj za estetiku i lijepo? Je li sklona avanturama,  pretjeruje li  ili stvari sagledava realnim očima?!

Konjukcija ovih dviju planeta ukazuje na šarm, darežljivost i rastrošnost osobe koja je omiljena i popularna, u dobrom odnosu s roditeljima, ima moralne kvalitete, no ponekad je sklona lijenosti i nezdravom hedonizmu.

Dobri aspekti mogli bi se protumačiti kao  spoj ekspanzije i sreće. Osobi sve polazi za rukom i svugdje ostvaruje probitak. Ima smisla za umjetnost, krasi je dobar brak i fin partner, a on sam je moralan, darežljiv,  zna s ljudima koji osjećaju pozitivnu stranu i toplinu njegove ličnosti. U jednoj opuštenoj verziji pozitivni aspekti utječu na lijenost, sklonost velikoj zaradi ali i velikom trošenju, a osoba ima iza sebe i mnogo lijepih ljubavnih avantura.

U lošim aspektima ovih dviju planeta osoba je prije svega rasipnik koji ne zna s novcima, opterećen taštinom, udvoričkog karaktera prema jačima,  nepošten prema slabijima, rado zloiskorištava druge, ali sam ne voli kada je zloiskorišten, u dobrim okolnostima dobar,  prvi u bijegu kada je nevolja na vidiku i općenito moral i karakter mu nisu jače strane, uz obilje ljubavnih avantura, pa i kupovine ljubavi.  Često u vezama sa zauzetim osobama. Rado odlazi u inozemstvo (recimo radi egzistencije obitelj) prilikom čega puca i ono malo ljubavi i dolazi do neminovnog raspada bračne zajednice. Nažalost,  loše aspekte Venere i Jupitera kod nas se često sreće među političarima.

  • Venera i Saturn

Aspekti Venere i Saturna uvijek donose neku složenu priču glede ljubavnog potencijala promatrane osobe. Moguće je da osoba suzdržano iskazuje ljubav, moguće je da se unatoč svim razložnim razlozima prepušta diskursu kompromitirajućih veza. U nekim situacijama osoba svojega partnera ne doživljava kao partnera, a moguć je i strah od intimnog vezivanja koji može imati za posljedicu frigidnost, impotenciju ili apstinenciju u konzumiranju ljubavnog potencijala.  Razlozi ovih problema najčešće leže u obiteljskom korijenu, a ponekad vidimo i duboke karmičke razloge koji osobu prate  kroz više života sve dok se ne očiste i ne anticipiraju. U određenim okolnostima osoba ljubav poistovjećuje s žrtvovanjem, a najčešća  manifestacija ovih aspekata jest vezivanje za znatno mlađeg, odnosno znatno starijeg partnera u kojemu osoba podsvjesno traži sigurnost i zaštitu.

U konjukciji, osjećaj dužnosti i potreba za sigurnošću često nadvladaju nad osjećajem ljubavi. Partner je najčešće zrelija ozbiljna osoba. Osoba je imala strogog roditelja i taj pečat nosi sobom i u romantičnim vezama. Konjukcija je dobar aspekt za bavljenje brojkama, ekonomijom ili obavljanjem nekog časnog zvanja, jer ove osobe kao da odišu konzervativnom čašću i poštenjem.

U povoljnim aspektima ljubav je dugotrajna,a brak je osiguran tom dugoročnom ljubavlju. Ponekad osoba tek pod starost doživljava ljubav. Stariji ljudi općenito osobi donose korist, prije svega na materijalnom planu. Uloženi napori bivaju okrunjeni kasnim ali časnim uspjehom, te ove osobe dobivaju priznanje za svoja nastojanja, iako ponekad kasno.

Loši aspekti donose vječitog nezadovoljnika koji svjesno žrtvuje ljubav u ime nekog drugog cilja. Osoba je stidljiva, škrta na emocijama,  djeluje hladna i nezainteresirana za ljubav. Rodna kuća u kojoj nije bilo roditeljske ljubavi rano se napušta. U raskoraku dileme odabira ljubavi i obaveze, ova osoba će uvijek izabrati obavezu. Ponekad osoba ima neprikladno starijeg partnera, a u starijim  danima znatno mlađeg. Česti su problemi sa trudnoćom i dobivanjem pomlatka.

  • Venera i Uran

Aspekti ovih planeta ukazuju na odnos osjećaja i uzbuđenja. Hoće li se osoba dijeliti s drugima ili će biti neosvojiva tvrđava, eksperimentira li na polju   romantike, ljubavi i osjećaja? Je li sklona flertu i neumjesnim avanturama? Sva ta pitanja otkrivaju aspekti Venere i Urana, koji pored toga često kriju i određene probleme, pa i devijacije.

Konjukcija ukazuje na samovoljnu i emotivno napetu osobu, koja se često zna  zabljesnuti genijalnim umom. Ove osobe ne vole kada im se pristupa na stereotipan način, niti kada ih se uzima zdravo za gotovo. Često je obilježena neobičnim romantičnim vezama, koje znaju kratko trajati, naglo započeti i još burnije završiti.

U povoljnim aspektima osoba se ističe snagom svoje nekonvencionalne i magnetične ličnosti koja uživa biti neobična u nečemu, raditi neobične poslove i općenito iskakati iz stereotipa. Ove osobe veoma su privlačne suprotnom spolu, lako se vjenčavaju, a jednako tako lako se i razvode. Ljubav je utoliko veća ukoliko je slobodnija, a čim se pred osobu postavljaju uvjeti ljubav se gasi. Žene sa pozitivnim aspektima ovih planeta vole zabljesnuti nekom neobičnom elegancijom,  često na granici ekstravagancije i ekstrema. Ove osobe pravi su zaljubljenici u život i slobodu.

Nepovoljni aspekti  uobličuju egocentrike koji šarmom lome ljude i okreću vodu na svoj mlin. Osoba je često i uvredljivi egoist jake volje koja nepromišljeno srlja u veze i brak bez ikakvog razmišljanja o mogućim posljedicama, radi čega je razvod više nego česta pojava. Osoba uživa u tome  što je drugačija od drugih, zato ovdje srećemo određene devijacije, među kojima se ističu biseksualnost i homoseksualnost kao najčešće. Ponekad se želja za time da se bude ekstravagantan i drugačiji od drugih očituje kao užasan kič i neumjerenost u ponašanju i stilu odijevanja, odnosno odnosu prema ljepoti i umjetnosti općenito. To u određenim slučajevima može dati novi umjetnički pravac, mada je kič ipak najčešća manifestacija ovog aspekta. U suštini ove osobe iza svojega ponašanja brižljivo kriju komplekse manje vrijednosti. Ponekad u inkonjukcijama srećemo profil darežljivaca koji svojim činom kriju svoj duboki prezir prema onima koji tu pomoć trebaju. Također ove osobe često isforsirano glume sreću koju u duši uopće ne osjećaju.

  • Venera i Neptun

Aspekti Venere i Neptuna predstavljaju vezu niže i više oktave iste astrološke kvalitete. Ukazuju na čežnju osobe za ljubavlju, otkrivaju koliko je ljubav realna, a koliko je plod mašte. Ukazuju na prevaru i zablude, ili tendenciju k tome.

U konjukciji ovih planeta vidimo osobu koja se ističe žarkom ljubavlju prema umjetnosti, glazbi, ljepoti. Ove osobe često su efemerni neshvaćeni sanjari koji teže nekome svojemu mirnom kutku u kojemu će se moći prepustiti sanjarenju i užitku isto kao da svijet ne postoji. Kako je to općenito teško postići  u današnjem materijalnom i ubrzanom svijetu, osoba često biva razočarana i duboko povrijeđena a da i sama ne zna što ju je točno povrijedilo. Ove osobe jako ugodno i lako komuniciraju, a osobito su nadarene u flertu.

U dobrom aspektima srećemo sliku uzvišene ljubavi, često i nekritičkog  idealiziranja voljene osobe, ili toliko uzvišenu ljubav koja se kloni fizičkog spajanja jer to prlja čistoću samih osjećaja u očima ovih osoba. Čest je i odlazak daleko od matične sredine u potragu za idealnom ljubavlju. Ovo je profil osobe čiji je ljubavni poriv poput nepresušnog izvora maštovite  inspiracije iz kojega izviru najveća umjetnička djela za koja znamo.

U teškim aspektima osoba je žrtva vlastitog prevelikog idealizma, prenaglašene emotivnosti i lakovjernosti. U izazovnim aspektima ljubavni jadi i emotivne krize najčešće se rješavaju  alkoholom i drogama. Osoba pada kao klasična žrtva neuzvraćene preidealizirane ljubavi koja donosi duboko razočaranje. Česte su i bračne nevjere u kojima osoba vara ili biva žrtva nevjere svojeg partnera . Ponekad potraga za idealnim partnerom urodi usidjelištvom.

  • Venera i Pluton

Ovi aspekti otkrivaju najdublje osjećaje. Ponekad nam ukazuju na potrebu korjenitih promjena koje je nužno poduzeti. Otkrivaju sukob osobe s tabuima i drugim konvencijama sredine. Osjećaji su neopozivi i beskompromisni, jer Pluton neopozivo traži da se razori sve što počiva na  bilo kakvoj laži i kompromisu, a iz života znamo da ljubav veoma često upravo  rađa kompromise koji nas kad-tad dočekaju iza ugla.

Konjukcija ovih planeta ukazuje na duboke osjećaje koji prožimaju osobu. Osoba je fanatik u ljubavi, stoga se jako lako razočara. Osoba je promjenjivog ponašanja, ponekad vrlo posesivna. Sklona je zaljubljivanju na prvi pogled, često je magnetski privlačna, a u određenim okolnostima ova konjukcija uzrokuje različite oblike perverzije.

Povoljni aspekti ukazuju na ogromnu strast. Ljubav često nastaje u teškim okolnostima, a moguće je i da je osoba partner netko tko živi opasnim životom na rubu zakona i pogibelji. Također, ovo su aspekti fatalnih veza, cjeloživotne ljubavi koje imaju ponavljajući obrazac koji se može provlačiti i kroz više života. Ostvarenju ljubavi često se ispriječe razne životne okolnosti. U dobrim konotacijama, osoba ima karizmu političara, rano formira svoj stavu životu, uživa u dubinama užitaka i sklona je debljanju.

U nepovoljnim aspektima osoba se često manifestira kao pohotni i lascivni perverznjak sklon užicima. Osoba moralno tone, teži bogatstvu koje mu izmiče, sanja o milijunima, ali nema za kavu, težak je partner. U ponekim situacijama osoba je religijski fanatik i asketa koji se odriče ljubavi u ime viših ideala. Fatalne veze mogu završiti u mržnji, odnosno moguće je da se osobe  ujedno žestoko privlače i mrze ne nalazeći snagu u sebi za konačan prekid veze. Iz takvih okolnosti razni kriminalni scenariji nisu rijetki ni nezamislivi. U nepovoljnim aspektima Venere i Plutona, snaga strasti uglavnom ubija čistoću ljubavi.Comments are closed.